Einki úrslit
Fyrrverandi síða
Leiting framd av
Næsta síða

PILOTPROJEKT: DET FØRSTE STORE GENOPRETNINGSINITIATIV PÅ FÆRØERNE

Et af de syv nordiske pilotprojekter Nordisk Ministerråds program Naturbaserede løsninger i Norden, er Lendisbati-projektet på Færøerne.

Lendisbati er en del af et større projekt på Tjóðsavnið (Færøernes Nationalmuseum), som har til formål at forebygge erosion, beskytte biodiversiteten og genoprette vådområder til kulstoflagring. Den første del af projektet finansieres nu af Nordisk Ministerråd med det formål, at det skal danne grundlag for fremtidige restaureringsinitiativer på Færøerne.

Sammen med lodsejere, naturgenopretningseksperter og andre vil Tjóðsavnið få viden om naturområderne på Færøerne og udvikle genopretningstiltag tilpasset det færøske miljø. Gymnasieelever vil udføre feltarbejde årligt, og projektet vil blive indarbejdet i deres uddannelsesprogram.

Hvert trin i processen vil være gennemsigtigt, så offentligheden kan følge helingsprocessen af ​​området. Kolbrún í Haraldsstovu, leder af Lendisbati-projektet, siger, at hun håber, at dette vil føre til forebyggelse og bevarelse af beskadigede landskaber, samtidig med at det opdrager os alle til at passe bedre på den natur, der omgiver os.

For at følge pilotprojekterne tilmeld dig nyhedsbrevet på forsiden.