Einki úrslit
Fyrrverandi síða
Leiting framd av
Næsta síða

STOCKHOLM+50: NATURBASEREDE LØSNINGER ER ESSENTIELLE

For 50 år siden vedtog 113 lande FN’s erklæring Declaration on the Human Environment i Stockholm. Med denne erklæring blev miljøet for første gang et presserende globalt spørgsmål.

Vi kan nu fejre, at verden i de sidste 50 år har samarbejdet om at udrydde produktionen af ​​blyholdige brændstoffer, bevare mere end 38.000 arter og forbedre hullet i ozonlaget. International handel med kviksølv er også begrænset, farlige kemikalier er forbudt, og priserne på vedvarende energi er faldet.

Men i løbet af de sidste 50 år er det også blevet endnu mere presserende at fremskynde indsatsen for klima, miljø samt fattigdom og menneskerettigheder.

Det vurderes, at naturbaserede løsninger kan være en tredjedel af løsningen på klima- og naturkrisen, og derfor er vi glade for at se, at naturbaserede løsninger implementeres over hele verden, og at naturbaserede løsninger på Stockholm+50 blev anerkendt som en vigtig del af den samlede globale indsats.

Sigga Jacobsen, koordinator for Nordisk Ministerråds arbejdsgruppe NBM, og Jóna Ólavsdóttir, koordinator for programmet Naturbaserede løsninger i Norden, deltog i forrige uge til FN-konferencen Stockholm+5o i Sveriges hovedstad.