Einki úrslit
Fyrrverandi síða
Leiting framd av
Næsta síða

OPSKALERING AF NATURBASEREDE LØSNINGER

Klimakrisen og biodiversitetskrisen hænger uløseligt sammen, og vi har brug for at sætte ind på begge områder samtidig. Vi har brug for grønne energikilder med minimal indflydelse på naturen, og vi har brug for naturbaserede løsninger. Det ved vi allerede, og det gør vi allerede. Men det går for langsomt, og derfor har vi brug for opskalering, og vi har brug for kvalitetssikring.

Dette var hovedbudskabet på COP27-eventet Coexistence with Nature, som den nordiske arbejdsgruppe for biodiversitet og visionsprojektet 2030 Naturbaserede løsninger i Norden arrangerede sammen med Nordisk Energiforskning og den danske virksomhed Velux.

Med en åbningstale, tre korte præsentationer, tre videoer samt en paneldebat viste de, hvordan vi har brug for mere natur og mere grønne energikilder med minimal indflydelse på naturen. Leonard Sandin, forsker fra NINA, fremlagde de nyeste resultater fra Nordisk ministerråds forskning inden nbs, Marte Rusten påpegede blandt andet nødvendige naturhensyn i forbindelse med offshore vindmøller og Jamie Rusby fra Velux viste hvordan de sammen med WWF investerer i naturbaserede løsninger i Uganda for at kompensere for udledning i forbindelse med deres produktion.

Rachel Asante fra IUCN var sidst på scenen og forklarede hun blandt andet, hvordan de i IUCN arbejder med kvalitetssikring af naturbaserede løsninger. I den nærmeste fremtid vil de uddele certifikat til højkvalitets nbs-projekter.